Bij de Jonghe Honden van deze rugby sportvereniging leer je naast je studie ook rugby spelen
Na het studeren een pot rugby spelen in Amsterdam en daarna met andere geile studenten in het IJzeren Huisch een biertje drinken
Bij Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum is er ook altijd een geile derde helft

Kom rugbyen

Rugbyen in Amsterdam? De Amsterdamse studentenvereniging Ascrum is dé vereniging om de sport te leren kennen én vervolgens te kunnen groeien. Door het volgen van de altijd druk bezochte en succesvolle Jonghe Honden clinic zorg jij ervoor dat je binnen zes weken alle facetten van het rugby hebt voorbij zien komen. Daarna is er ruimte voor groei. Doordat wij tegenwoordig vijf teams hebben die alle niveau’s binnen het Nederlandse rugby overlappen, stroom je makkelijk door. Het meeste leer je namelijk door te spelen met mannen die jou op je plek zetten. Wie weet speel je over een jaar wel in de ereklasse!

IJzeren Huisch

Ascrum is nog maar een van de weinige studenten rugby verenigingen met een eigen sociëteit: Het IJzeren Huisch. Een eigen plek in Amsterdam brengt een hoop voordelen met zich mee! Of je nu van de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam of de Hogeschool van Amsterdam komt: onze bierprijs is laag, lullenpotten kunnen gewoon vanaf de bar en na de rugby training kan er van halfgare pasta worden genoten uit plastic bier bekertjes. Echte Ascrummers zien zelfs de geur van het IJzeren Huisch als een pluspunt… 

De 3e helft

Gelukkig is er ook altijd nog de derde helft. Iedere Ascummer weet dat deze verdiende beloning naar meer smaakt. Uiteraard maken we van dat fenomeen graag gebruik. Iedere rugby training zou zomaar tot in de late uurtjes door kunnen gaan. Een keer paar jaar zoeken wij ons heil in het buitenland. Met een hele meute Ascrummers het vliegtuig pakken om daar een biertjes te drinken. Daarnaast bevatten onze jaarlijkse rugbytrips altijd rugbywedstrijden tegen plaatselijke clubs. Deze trips zijn op zijn minst gedenkwaardig te noemen. Bijvoorbeeld de zelfsgestookte palenka uit Zagreb staat bij menig Ascrummer in het geheugen gegrift.

“Er is geen sport waarbij de baardgroei dusdanig wordt gestimuleerd, zoals dat bij rugby het geval is.”

(Meijer, 1962)

Rugby clinic

Rugby is een echte studentensport. In Nederland is er een competitie voor eerstejaars studentenrugbyers, ‘de Jonghe Honden competitie’. De Jonghe Honden van verschillende studentenrugby verenigingen nemen het tegen elkaar op. Na de krachtmetingen op het veld, wordt er in goed gezelschap en in Schotse kilt gekeken naar wie zijn mannetje staat in de derde helft!

Ieder jaar beginnen er rond de 100 gasten aan de Zesweekse Rugby Clinic van Ascrum, waarbij de basics van het rugby worden behandeld. Een kleinere groep die dit overleeft, van ongeveer 30 man, begint aan hun Jonghe Honden jaar bij Ascrum. De Jonghe Honden trainen iedere donderdag een jaar lang samen om als een hechte groep het spelletje beter onder de knie te krijgen. Gedurende het hele seizoen word je gestimuleerd om op zondag mee te ballen bij een van onze vijf teams.

Wil jij volgend jaar bij die groep horen? Meld je dan nu aan, zodat we jou op de hoogte kunnen houden voor de clinic!

Clinic: 20 euro. Zes weken training, gevulde avondprogramma’s, een afsluitende wedstrijd tegen een andere vereniging.

Jonghe Honden Seizoen: 160 euro. Hiervoor kun je wekelijks trainen, speel je wedstrijden in de Jonghe Honden competitie, zul je meedraaien met Ascrum 5 (of hoger) op zondagen, ontvang jij je eigen Jonghe Honden shirt én krijg je toegang en advies om te gymmen in het krachthonk.

Een groep geile Jonghe Honden en top klasse rugbyspelers die hét alternatief voor roeien en voetbal hebben gevonden bij deze Studenten sportvereniging in Amsterdam

Inschrijfformulier

Ik heb ervaring met rugbyIk heb geen ervaring met rugby