Het Bestuur

 

 

 

Dhr. Lennart Jager

Praeses

Dhr. Dick Enthoven

Quaestor

Dhr. Mees Krijn Hesmerg

Ab Actis & Wedstrijdsecretaris

ws@ascrum.com

Dhr. Daan Kievit

Commissaris Bar & Materiaal

commissarisbar@ascrum.com

Dhr. Emiel van Osch

Commissaris Jonghe Honden

jh@ascrum.com

 

 

 

 

Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum

De Amsterdamse studenten rugby vereniging Ascrum is in 1962 opgericht als subvereniging van het Amsterdamse Studenten Corps. In eerste instantie zou de naam van de A.S.R.V. gewoon Scrum zijn. Maar de oprichters veranderden de naam in Ascrum om de banden met het A.S.C. te bevestigen. Toentertijd bestond Ascrum uit 20 mannen, allen lid bij het ASC, tegenwoordig hebben we vijf teams en zijn er minder leden onder de Ascrummers.

In het najaar van 2017 viert de vereniging zijn 11e lustrum. In deze 55 jaar is zij uitgegroeid tot  de grootste en meest toonaangevende studentenrugbyvereniging van Nederland. Afgelopen seizoen heeft het eerste team zich weten te handhaven in de Ereklasse, de hoogst haalbare nationale competitieklasse. Het tweede team is gepromoveerd naar de daaropvolgende eerste klasse na een overtuigend seizoen.

Maar ook voor studenten die een meer ontspannen vorm van rugby willen beoefenen is er een plek bij Ascrum. Ook in de derde en vierde klasse komen onze teams uit. Daarnaast heeft Ascrum ook een zeer succesvolle opleiding, de Jonghe Honden clinic. Als Jonghe Hond leer je de basis van het rugbyen en de mores van Ascrum kennen.

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging zet zich in om binnen vijf jaar in elke klasse van het Nederlands Rugby uit te komen. Wij zijn overtuigd dat een Ereklasse vereniging een verantwoordelijkheid heeft om ook de ‘breedtesport’ te stimuleren. Dit alles met behoud van het eigenzinnige karakter en de tradities die horen bij een studentensportvereniging.