Bestuursleden

Filip Stultiens Peresadilo

Praeses

praeses@ascrum.com

Paul van Breukelen

Quaestor

quaestor@ascrum.com

Rinus van Grunsven

Abactis & Wedstrijdsecretaris

ws@ascrum.com

Allerd Reitsma

Commissaris Bar & Materiaal

ascrumcombar@gmail.com

Bas Trago

Commissaris Jonghe Honden

jh@ascrum.com

Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum

De Amsterdamse studenten rugby vereniging Ascrum is in 1962 opgericht als subvereniging van het Amsterdamse Studenten Corps. In eerste instantie zou de naam van de A.S.R.V. gewoon Scrum zijn. Maar de oprichters veranderden de naam in Ascrum om de banden met het A.S.C. te bevestigen. Toentertijd bestond Ascrum uit 20 mannen, allen lid bij het ASC, tegenwoordig hebben we vijf teams en zijn er minder leden onder de Ascrummers.

In het najaar van 2017 viert de vereniging zijn 11e lustrum. In deze 55 jaar is zij uitgegroeid tot  de grootste een meest toonaangevende studentenrugbyvereniging van Nederland. Afgelopen seizoen heeft het eerste team zich weten te handhaven in de Ereklasse, de hoogst haalbare, nationale competitieklasse. Het tweede team is, na een overtuigend seizoen,  gepromoveerd naar de daaropvolgende eerste klasse.

Maar ook voor studenten die een meer ontspannen vorm van rugby willen beoefenen is er een plek bij Ascrum. Ook in de derde en vierde klasse komen onze teams uit. Daarnaast heeft Ascrum ook een zeer succesvolle opleiding, de Jonghe Honden clinic. Als Jonghe Hond leer je de basis van het rugbyen en de mores van Ascrum kennen.

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging zet zich in om binnen vijf jaar in elke klasse van het Nederlands Rugby uit te komen. Wij zijn overtuigd dat een Ereklasse vereniging een verantwoordelijkheid heeft om ook de ‘breedtesport’ te stimuleren. Dit alles met behoud van het eigenzinnige karakter en de tradities die horen bij een studentensportvereniging.

Touring teams, welcome

Our club is always open to touring teams from all over the world. Interested in playing a match against us? Let us know!

Hans Brinker

The Hans Brinker Budget Hotel is a well-known budget hotel in the centre of Amsterdam. Located between two canals, it’s just a 2-minute walk from the exciting nightlife on the Leidseplein.

This budget hotel is perfect for students and groups. The hotel has single and twin rooms and shared dorms for up to 8 guest. Each room is equipped with a private bathroom and lockers for personal belonging. Breakfast and dinner are served in the spacious common area. There is also a bar and a underground club which is open every night till late.

Free WiFi access is available.

Stay with your team in the Hans Brinker Budget Hotel and get a special price by sending an e-mail to: groups@hans-brinker.com

For more information visit: www.hans-brinker.com