Menu

Het bestuur

Dhr. Lennart Jager

Praeses

praeses@ascrum.com

Dhr. Dick Enthoven

Quaestor

quaestor@ascrum.com

Dhr. Mees Krijn Hesmerg

Ab Actis & Wedstrijdsecretaris

ws@ascrum.com

Dhr. Daan Kievit

Commissaris Bar & Materiaal

commissarisbar@ascrum.com

Dhr. Emiel van Osch

Commissaris Jonghe Honden

jh@ascrum.com

Het wapen van Ascrum

Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum

De Amsterdamse studenten rugby vereniging Ascrum is in 1962 opgericht als subvereniging van het Amsterdamse Studenten Corps. Ascrum had in den beginnen 20 man, allen lid bij het ASC.

De naam Ascrum is door de oprichters gekozen om met de combinatie A.S.C. en scrum de band tussen het A.S.C. en de nieuwe dochtervereniging te bezegelen.

Met de spectaculaire groei naar 5 teams zijn er nu relatief minder corpsleden in Ascrum maar de band met het A.S.C. is er nog steeds.

Na 57 is Ascrum uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende studenten rugby vereniging van Nederland. Met 5 teams hebben we meerdere successen om te vieren.

Beginnend met het eerste dat de plate gewonnen heeft en het tweede stand vast in de eerste klasse blijft. De AA die dit seizoen misschien wel te succesvol waren. Het derde en vijfde die weerbarstig van zich afgebeten hebben.

Met winsten in de zak en spoken overwonnen kijken wij hoopvol uit naar het volgende seizoen.

Maar ook voor studenten die een meer ontspannen vorm van rugby willen beoefenen is er een plek bij Ascrum. Ook in de derde en vierde klasse komen onze teams uit.

Daarnaast heeft Ascrum ook een zeer succesvolle opleiding, de Jonghe Honden clinic. Als Jonghe Hond leer je de basis van het rugbyen en de mores van Ascrum kennen.

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging zet zich in om binnen vijf jaar in elke klasse van het Nederlands Rugby uit te komen. Wij zijn overtuigd dat een Ereklasse vereniging een verantwoordelijkheid heeft om de sport rugby in haar geheel te stimuleren.

Dit alles met behoud van het eigenzinnige karakter en de tradities die horen bij een studentensportvereniging.